Neighbourly

/blog/gezocht-stagiair-die-helpt-tegen-voedselverspilling

Gezocht: stagiair die helpt voedselverspilling tegen te gaan

14 maart 2016
 

Momenteel zijn wij voorzien, maar mocht je belangstelling hebben neem gerust contact op.

neighbourly.com is een social media platform dat bedrijven verbindt met community projecten. Wij bieden diensten aan bedrijven die wij ondersteunen met ons platform:

  • Vrijwilligersdagen en individuele inzet als vrijwilliger van medewerkers van organisaties verbinden met lokale charities.

  • Bedrijven verbinden met lokale community projecten, die zij ondersteunen met donaties in geld en in-natura.

  • Voedselsurplus (voedsel bijna over datum) in winkels (bijvoorbeeld supermarkten) herverdelen aan lokale charities die ze gebruiken voor menselijke consumptie.


Deze laatste dienst is met groot succes in de UK geïntroduceerd. In juli vorig jaar heeft een eerste pilot plaatsgevonden in Bristol & Bath en momenteel wordt het uitgerold bij alle 500 winkels van Marks & Spencer in de UK. Marks & Spencer persbericht: http://corporate.marksandspencer.com/media/press-releases/2015/mands-launches-nationwide-surplus-food-redistribution-scheme-to-support-local-food-charities

Er is erg veel belangstelling bij Nederlandse supermarkten om met ons aan de slag te gaan. Het platform is niet alleen een logistieke tool, maar vooral ook een medium om inspanningen om voedselverspilling tegen te gaan transparant te maken. Naast ons eigen platform maken wij veel gebruik van onder andere social media tools en hebben wij kennis in huis op het gebied van purpose-marketing.

In Nederland gaan wij binnenkort een pilot starten met enkele supermarktketens. Deze pilot zijn gepland van april – juni, de voorbereidingen zijn al in volle gang. Voor de uitrol van deze pilot en alle werkzaamheden die hieraan gelieerd zijn wij op zoek naar een enthousiaste stagiaire die samen met ons neighbourly food succesvol in Nederland wil lanceren.
Taken van de stagiaire zijn onder meer:

  • Onderzoek naar charities die voedsel kunnen gebruiken: Zijn er naast de lokale voedselbanken en activiteiten van het leger des heils voldoende charities die voedsel gratis voedsel verstrekken aan inwoners van shelters, armen, daklozen, of die koken in community cafe’s voor ouders, kookscholen, etc. De afzetmarkt moet in kaart worden gebracht.

  • De wetgeving omtrent voedsel maakt herverdeling moeilijk. Voedsel en de wetgeving dient nauwkeurig naast elkaar te worden gelegd en de mogelijkheden om voedsel her te verdelen moeten per ’categorie’ worden bekeken.

  • De foodapplicatie dient in het Nederlands beschikbaar te komen. Dit deel van het platform wordt momenteel ingericht en daarbij kan je uitstekend helpen met het tekstuele en visuele deel van het platform.

  • Als een pilot wordt gestart met een partner (foodretailer) dan zal er zowel naar de medewerkers als naar de charities handleidingen moeten worden gemaakt hoe zij met de herverdeling van het voedsel om kunnen en dienen te gaan.

  • Rond een pilot zal een (social media) campagne worden uitgevoerd om medewerkers, klanten en charities te informeren.

  • Er leven veel twijfels bij bedrijven of zij voedsel wel veilig kunnen herverdelen in verband met de wetgeving, regelgeving en aansprakelijkheid. Deze twijfel dient te worden weggenomen onderbouwd.

  • Blogs kunnen worden geschreven over voedselverspilling.


Hoe neighbourly food werkt kan je zien in deze korte Engelstalig video.

Website bedrijf: http://nbrly.nl

Omschrijving van de organisatie: Neighbourly is in juli 2014 in Bristol gelanceerd en de eerste stap naar internationalisatie werd in november 2015 gezet met de lancering van het platform nbrly.nl in Nederland.
Organisaties die neighbourly gebruiken zijn zowel grote bedrijven als Marks & Spencer, Heineken, British Airways en Starbucks, en MKB-bedrijven die betrokken zijn bij de lokale gemeenschap. Sinds de launch in Bristol, hebben klanten van Neighbourly goede doelen al met € 2.868.063 en 8.292 vrijwilligersdagen gesteund. Meer informatie: nblry.nl (NL) & neighbourly.com (Global)

Aantal fte binnen de organisatie: 25 FTE waarvan 3 in NL
Stagevergoeding: 250 per maand
Niveau: HBO+
Extra opmerkingen: Je zal ongeveer de helft van de tijd aanwezig zijn op ons kantoor in Zeist.

Contactgegevens: Berend Maten – berend@nbrlynederland.nl – 085 273 35 47

joanna_brixton